raamsloten

Nieuwe raamsloten in Amsterdam

Category Wonen

Nieuwe sloten laten plaatsen, oude sloten laten vervangen, vernieuwen of repareren.. het is allemaal wat. Want welke sloten passen er nou het beste bij u en uw woning? In de onderstaande alinea’s vindt u informatie over verschillende raamsloten die geplaatst worden door slotenmaker Jackey.nl in Amsterdam.

Raamboom

Een raamboom is een bijzetslot dat u aan de binnenkant van uw raam plaatst. Dit slot bestaat uit een raamboom en een sluit- kom of haak. Omdat u dit slot alleen aan de binnenkant kan openen en sluiten is dit een perfecte oplossing voor een raamslot.

Deur- of raamgrendel

Een deur- of raamgrendel is een oplegslot dat u aan de binnen kant van uw raam plaatst. Het slot is te openen met een sleutel en/of een drukknop. Zeker de grendels  die met een sleutel te sluiten zijn, zijn erg goede raamsloten. Er bestaan vele SKG-goedgekeurde grendels, voor bijna alle ramen en deuren.

De deur- of raamgrendels zijn goedkoop in de aanschaf en makkelijk te plaatsen.

Bijzet oplegslot in Amsterdam

Een bijzet oplegslot is een slot dat vaak gebruikt wordt voor bergings- en boxdeuren. Het slot wordt aan de binnenkant van een deur geplaatst en wordt bediend met een draaiknop.  Ondanks dat het vaak gebruikt wordt voor deuren, is het ook een slot dat prima te gebruiken is als een raamslot. De montage van het slot is vrij eenvoudig, en is met een handleiding als helemaal makkelijk te doen.

Penslot

Het penslot is door particulieren heet meest gebruikte bijzet slot. Het is een eenvoudig slot, dat makkelijk is te plaatsen, en goedkoop is in de aanschaf. Het wordt vaak gebruikt op houten deuren, maar is dus zeker op een houten raamkozijn ook erg makkelijk. Een nadeel van het penslot is de sleutel. Deze is namelijk nog al groot en lomp. Dit kan zorgen voor problemen met het slot. Als de sleutel goed gebruikt wordt, kan het slot echter jaren mee gaan.