vakantie sloten vervangen almere

5 Tips voor goede sloten in Almere

Category Wonen

vakantie sloten vervangen almereWe trekken allemaal wel eens even snel de deur achter ons dicht voor 10 minuten omdat we even snel de hond moeten uitlaten, of even snel naar de winkel moeten voor die laatste boodschap. Tegelijkertijd denken we dan vaak, ach, dat komt wel goed. Niet realiserend dat een inbraak maar enkele minuten nodig heeft om te kunnen gebeuren. Slotenmaker Almere geeft u tips om een woningbraak bij uw woning te voorkomen.

Zorg voor goede sloten op de deur

Het lijkt zo logisch, maar het is toch vaak een van de dingen die het meest vergeten wordt. Zorg er dus altijd voor dat u goede sloten op de deur heeft. Een inbreker zal namelijk altijd uw deur met die van de buren vergelijken. Ziet uw deur er minder beveiligd uit? Dan kies de inbreker uw woning voor een inbraak. Let dus bij het aanschaffen van nieuwe sloten altijd op dat u sloten kiest met een SKG keurmerk of het Politie Keurmerk Veilig Wonen, kortweg het PKVW Keurmerk. Dit soort sloten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de hoogste eisen voor inbraakpreventie.

Doe geen sleutels aan de binnenkant van het slot

Een inbreker ziet niets liever in Almere dan een slot waar de sleutels nog aan de binnenkant in zitten. Het enige dat hij dan namelijk hoeft te doen is een ruitje intikken, en direct daarna kan hij de sleutel omdraaien om uw woning leeg te halen. Heeft u nou geen raam naast de deur, denk dan niet dat u veilig bent. Wanneer uw sleutels aan de binnenkant van de deur zitten zal een inbreker namelijk altijd proberen om een gaatje te boren. Het enige dat hij dan hoeft te doen is het iets door het gaatje te steken om daarmee uw sleutels rond te draaien en de deur te openen.

Zorg voor een bewoonde indruk

Inbrekers houden uw huis dagelijks in de gaten, met name tijdens de vakantieperiode. Zorg er dus voor dat het lijkt als er altijd op onvoorspelbare tijden iemand thuis is. U kunt dat doen door een timer random op verschillende tijden in te stellen en het licht aan te laten gaan. Ruim daarnaast nooit alle afwas op, maar laat altijd een koffiebeker op de salontafel staan met bijvoorbeeld een opengeslagen magazine. Het lijkt er dan op dat u in de woning bent, of net bent geweest. De inbreker krijgt zo niet de indruk dat u op vakantie bent waardoor uw huis een makkelijk doelwit zou worden.

Haal de container weg bij uw huis

Inbrekers vinden vuilcontainers naast uw huis maar wat handig. Het is de ideale trap om via de eerste verdieping uw huis in te sluipen. Zorg er dus altijd voor dat uw container niet naast uw huis staat, en liefst vastgeketend met een slot. Ditzelfde geldt natuurlijk voor ladders, trappen en allerlei andere dingen waardoor inbrekers snel en makkelijk naar boven kunnen klimmen.

Door het naleven van deze voor de hand liggende, maar zeer effectieve tips zult u zien dat de kans op een inbraak bij u in Almere een stuk kleiner wordt.