koolborstel wasmachine centrifugeert niet

Wasmachine centrifugeert niet

Category Wonen

Jarenlang heeft u uw wasmachine zonder problemen gebruikt. Gelukkig ook maar, want hij is voor de meesten van ons volledig onmisbaar in het huishouden. Helaas is uw wasmachine nu kapot. Uw wasmachine centrifugeert niet meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In onderstaande artikel zullen wij de verschillende oorzaken en oplossingen van uw wasmachine probleem behandelen.

Om na te gaan waarom uw wasmachine niet meer centrifugeert dient u eerst een aantal dingen te controleren. Een vaak gehoord probleem is dat het water niet snel genoeg weg kan. De oorzaak hiervan kan zijn dat er ergens een blokkade zit. Bekijk daarom grondig het filter, uw afvoerpomp, de afvoerslang en uiteraard de afvoer.

Open nu het klepje waar uw filter achter huist. Trek het slangetje voorzichtig naar buiten en laat het overige water weglopen in een emmer. Nadat u dat gedaan heeft kunt u het filter uit uw wasmachine draaien. Controleer of het filter goed schoon is. Kijk vervolgens of het filterhuis ook goed schoon is. Dit kunt u doen door rustig met uw vingers langs de schoepen van de pomp te voelen. Het is belangrijk dat u de schoepen van de pomp rustig rond kunt draaien. Kan u dit niet, dan worden de schoepen in veel gevallen door wat vuiligheid geblokkeerd. Kunt u de schoepen wel ronddraaien, dan is de wasmachine pomp veelal stuk.

U kunt in dat geval het beste contact opnemen met een erkende witgoed reparatie service in Amsterdam. In Amsterdam staan de volgende witgoed reparatie diensten goed aangeschreven.

Tot slot kan het zijn dat de koolborstels van uw wasmachine zijn versleten. Deze zitten op de motor van uw wasmachine. Ook in dit geval kunt u het beste bellen met uw lokale wasmachine reparatie service.

6 comments on “Wasmachine centrifugeert niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.